3Somm

Château de Pierreux

Föregående Nästa
E37BA4D6-3FCC-4816-8EF6-7D99EF86F895.jpeg
I Beaujolais, Frankrike produceras viner på druvan Gamay, granne till Bourgogne geografiskt, alltid varit lillebror i jämförelse. Just denna Beaujolais kommer ifrån en av de 10 byarna nämligen Brouilly. Vinet är lätt i stil med tydlig mörkare frukt och en mineralisk känsla med ett uppfriskande avslut som skänker vinet ett "juice:igt" intryck. Servera gärna vilt av lättare slag, fläsk, vegetariskt eller bara som det är, ett utomordentligt sällskapsvin.

Beskrivning:

Land: Frankrike, BeaujolaisBrouilly


Druva: Gamay


Årgång: 2016


Hitta vinet här!


Passar till


Gärna vilt i lättare slag, fisk, fläsk, vegetariskt eller bara som det är, ett utomordentligt sällskapsvin.


Tillverkning


Druvnorna är handskördade druvor på en jordmån av granit och vulkansten. Musten jäste 8 dagar för att sedan lakas ur i öppna kar 15-21 dagar. 15% av vinet har lagrats i franska ekfat under 6 månader. 

Tips

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.