
I Beaujolais, Frankrike produceras viner på druvan Gamay, granne till Bourgogne geografiskt, alltid varit lillebror i jämförelse. Just denna Beaujolais kommer ifrån en av de 10 byarna nämligen Brouilly. Vinet är lätt i stil med tydlig mörkare frukt och en mineralisk känsla med ett uppfriskande avslut som skänker vinet ett "juice:igt" intryck.
Servera gärna vilt av lättare slag, fläsk, vegetariskt eller bara som det är, ett utomordentligt sällskapsvin.
Beskrivning:
Land: Frankrike, Beaujolais, Brouilly
Druva: Gamay
Årgång: 2016
Passar till
Gärna vilt i lättare slag, fisk, fläsk, vegetariskt eller bara som det är, ett utomordentligt sällskapsvin.
Tillverkning
Druvnorna är handskördade druvor på en jordmån av granit och vulkansten. Musten jäste 8 dagar för att sedan lakas ur i öppna kar 15-21 dagar. 15% av vinet har lagrats i franska ekfat under 6 månader.