3Somm

Hubert Beck Réserve du Chevalier

Föregående Nästa
foodfolder-Hubert-Beck.jpg
Gewurztraminer är en smak och doftintensiv druva som får en stor kropp och inte har mycket syra. Dessa egenskaper gör att den är en aning svårplacerad till mat. Några riktigt bra kombinationer är dock till de svenska sillarna. Kombinationen Matjes- eller Currysill och Gewurztraminer ger ett perfekt möte i intensitet och aromer, rosor möter sandelträ på ett läckert sätt och vinets kropp och restsötma gifter sig med kryddningen och sötman i sillen.

Beskrivning:



Passar till

Kombinationen Matjessill och Gewurztraminer ger ett perfekt möte i intensitet och aromer, rosor möter sandelträ på ett läckert sätt och vinets kropp och restsötma gifter sig med kryddningen och sötman i sillen. En Matjesröra eller matjestårta fungerar utmärkt till detta vin.


En annan kombination som man brukar använda Gewurztraminer till är curry så varför inte prova attt göra små snittar med currysill med lite finskuret äpple i och servera till Gewurztraminer.

Tips

Lyssna på podden via SpotifyAcast eller iTunes.