
Klassisk amerikansk cabernet sauvignon med en härlig rödfruktighet som möter både amerikanska & franska ekfat. Tanninstrukturen är fin och alkoholhalten återhållen, vilken annars ofta drar iväg i amerikanska viner. Ste Michelle cabben passar utmärkt till fläsk, nöt eller tyngre vegetariska rätter.
Beskrivning:
Land: USA, Washington State, Columbia Valley
Druvor: Cabernet Sauvignon 88%, Merlot 9%, Syrah 3%
Årgång: 2014
Passar till
Kikärtsburgare med vitlöksmajs eller Grillad fläskkarre med rabarberchutney och grönsaker. Skulle även kunna passa till pajer med björnbär som tex dessa mördegspajer med blåa bär men skippa citronen.
Tillverkning
Vinet jäses på ståltank och lagras 14 månader på amerikanska och franska ekfat. Chateau Ste Michelle var med och upptäckte Culumbia valley som vinodlingsplats, dalen ligger i regnskugga och solen skiner 300 dagar om åren.