A cuisine diary

Vårig förrätt med lax och sparris

Föregående Nästa
acuisinediary_lax_sparris2
Vad är godare än rena svenska smaker? Här har du en superenkel förrätt för härliga vår- och sommarkvällar! Lax, sparris, dill och citron, det kan inte bli fel!

Ingredienser

  • 8 skivor kallrökt lax
  • 12 st gröna sparrisar
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron, zest och till garnering
  • 1-2 msk finhackad dill
  • 1/2 finhackad rödlök
  • Smör
  • Svartpeppar & flingsalt

Gör så här:

1. Skär bort den nedersta delen på sparrisen, ca 4 cm. Den är träig och inte jättegod att äta, men spar den och frys in för att använda i sparrissoppa! 


2. Hetta upp en stekpanna och stek sparrisen i smör. Låt den bara steka någon minut så att det behåller sin krispighet, strö över flingsalt, ställ åt sidan. 


3. Blanda crème fraîche, zest från 1/2 citron, dill och lite svartpeppar. Lägg upp laxen på tallrikar och strö över finhackad rödlök, toppa med citron- & dillkrämen, sparris och en citronskiva. Voilà!



Lyssna på