
Vad är godare än rena svenska smaker? Här har du en superenkel förrätt för härliga vår- och sommarkvällar! Lax, sparris, dill och citron, det kan inte bli fel!
Ingredienser
- 8 skivor kallrökt lax
- 12 st gröna sparrisar
- 1 dl crème fraiche
- 1 citron, zest och till garnering
- 1-2 msk finhackad dill
- 1/2 finhackad rödlök
- Smör
- Svartpeppar & flingsalt
Gör så här:
1. Skär bort den nedersta delen på sparrisen, ca 4 cm. Den är träig och inte jättegod att äta, men spar den och frys in för att använda i sparrissoppa!
2. Hetta upp en stekpanna och stek sparrisen i smör. Låt den bara steka någon minut så att det behåller sin krispighet, strö över flingsalt, ställ åt sidan.
3. Blanda crème fraîche, zest från 1/2 citron, dill och lite svartpeppar. Lägg upp laxen på tallrikar och strö över finhackad rödlök, toppa med citron- & dillkrämen, sparris och en citronskiva. Voilà!
Lyssna på