A cuisine diary

Plantainchips

Föregående Nästa
acuisinedairy_plantainchips
Plantain är matbanan och används som grönsak i mat snarare än frukt. Den är väldigt sträv - som en riktigt omogen banan, och större. Däremot blir den söt vid tillagning och fantastiskt god att fritera. Gör dina egna chips till helgen, enkelt och SÅ gott.

Ingredienser

  • 1-2 matbananer
  • Kokosolja, alt. solrosolja.
  • Salt

Gör så här:

1. Ta bort skalet från bananen. Det är mycket hårdare än på en vanlig banan så ibland kan man behöva kämpa lite.


2. Hyvla bananen i sneda skivor, så tunna som möjligt, använd gärna en mandolin om du har en.


3. Hetta upp rikligt med kokosolja i en kastrull eller stekpanna – ingen fläkt på! Fritera en del i taget så att de inte klumpar ihop.


4. Låt chipsen "rinna av" på hushållspapper, antingen på en tallrik eller ett ugnsgaller, salta och sen är det klart!


 



 


Gott till;