
Ragun funkar perfekt som tillbehör till en bit kyckling, fisk eller rostad pumpa. men kan också serveras som förrätt. Kan med all fördel byta ut kycklingfonden till en grönsaksfond för att få den vegetarisk.
Ingredienser
- 2 dl Hel dinkel (kokad)
- 1 st schalottenlök
- 2 msk kycklingfond (alt grönsaksfond)
- 1 dl vatten
- 100 g bladspenat
- 40 g smör
- 0,5 dl riven god lagrad hårdost
- 1 tsk citronjuice
- salt
- peppar
Gör så här:
Slå på en kastrull med vatten och salt och låt stormkoka.
Koka spenaten i 15 sekunder, lyft ur och kör i mixer tillsammans med 1/2 dl av kokvattnet tills du fått en slät puré.
Fin hacka löken, och hetta den snabbt i en kastrull med hälften av smöret.
Lägg i den kokta dinkeln och slå på vattnet och kycklingfonden. Låt koka ihop i ca 5 minuter.
Tillsätt smör, spenatpurén och den lagrade hårdosten.
Smaka av med salt, peppar och citronjuice.
Servera i en djup tallrik och toppa med lite av den rivna osten och några drag med pepparkvarnen.