
Godaste kärleksmumsen i form av en julgran, kokos som snö och chokladkulor som dekoration. Saftiga och perfekta att baka till adventsfikat!
Ingredienser
- Smet:
- 3 st ägg
- 290 g strösocker
- 270 g vetemjöl
- 10 g bakpulver
- 150 g smör
- 20 g kakao
- 10 g vaniljsocker
- 150 g mjölk
- Frosting:
- 300 g florsocker
- 40 g smör
- 5 g vaniljsocker
- 15 g kakao
- 75 g starkt kaffe
- Topping:
- 50 g rivet kokos
- Dekorering:
- 20 g chokladkulor/strössel
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smält smöret på låg värme och låt det svalna. Ta 4 matskedar smör i en separat kopp/behållare och spara till frostingen.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en bunke.
- Vänd ner mjölblandningen och häll i både mjölk och det avsvalnade smöret. Försök att blanda så lite som möjligt för att behålla luftigheten i smeten.
- Häll ner smeten på en plåt med bakplåtspapper och baka av i mitten av ugnen i ca. 15 minuter.
- Låt botten svalna något innan du breder på frostingen, annars smälter frostingen.
Frosting
- Blanda florsocker, vaniljsocker och kakao.
- Tillsätt kaffe och smör och blanda till en lagom tjock frostingn. Frostingen ska inte vara rinnig.
- Bred på botten och strö över riven kokos eller strössel.
- Låt frostingen stelna helt innan du skär kärleksmumsen i trianglar. Dekorera sedan med chokladkulor eller strössel.