Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Apelsin- och citronmarinerad kyckling med grönsaker

Föregående Nästa
apelsincitronkyckling_foodfolder.JPEG
Apelsin- och citronmarinerad kyckling med grönsaker serverad med ris. Den här rätten passar utmärkt på en varm sommarkväll. En fräsch kycklingrätt med mycket grönsaker och syra och sötma i ett. Magi på en tallrik!

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 500 g kycklinglår
  • 3 st morötter
  • 4 st knipplök, det gröna
  • 200 g vitkål
  • 200 g cashewnötter, naturella
  • Marinad:
  • 0,5 st apelsin, saften
  • 1 st citron, saften
  • 3 klyfta(or) vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 msk sojasås, söt
  • 1 nypa(or) salt

Gör så här:

Marinad



  1. Pressa citronsaft och apelsinsaft i en skål, riv vitlöksklyftorna i saften, tillsätt soja (gärna söt soja) och honung. Smaka av med lsalt. 

  2. Skär kycklinglåren i strimlor, lägg kycklingstrimlorna i en fryspåse och häll marinaden över kycklingen. Förslut påsen och massera in marinaden i kycklingen.

  3. Ställ in i kylen i minst 15 minuter. Det är perfekt att förbereda grönsakerna under tiden som kycklingen marineras. 


Kykclingrätten



  1. Koka riset enligt anvisningarna

  2. Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg och salta lätt.

  3. Skär morötterna, kålen och det gröna från knipplöken i tunna strimlor.

  4. Stek kycklingen på hög värme. 

  5. När kycklingen är genomstekt, vänd samtliga grönsaker i stekpannan tillsammans med kycklingen och ta av från plattan så fort grönsakerna har värmts upp något.

  6. Hacka koriandern grovt och rör i koriandern och cashewnötterna i rätten. 

  7. Smaka av med salt. 

  8. Servera med ris.


Dryckestips