
Apelsin- och citronmarinerad kyckling med grönsaker serverad med ris. Den här rätten passar utmärkt på en varm sommarkväll. En fräsch kycklingrätt med mycket grönsaker och syra och sötma i ett. Magi på en tallrik!
Ingredienser
- Tillbehör:
- 500 g kycklinglår
- 3 st morötter
- 4 st knipplök, det gröna
- 200 g vitkål
- 200 g cashewnötter, naturella
- Marinad:
- 0,5 st apelsin, saften
- 1 st citron, saften
- 3 klyfta(or) vitlök
- 1 msk honung
- 2 msk sojasås, söt
- 1 nypa(or) salt
Gör så här:
Marinad
- Pressa citronsaft och apelsinsaft i en skål, riv vitlöksklyftorna i saften, tillsätt soja (gärna söt soja) och honung. Smaka av med lsalt.
- Skär kycklinglåren i strimlor, lägg kycklingstrimlorna i en fryspåse och häll marinaden över kycklingen. Förslut påsen och massera in marinaden i kycklingen.
- Ställ in i kylen i minst 15 minuter. Det är perfekt att förbereda grönsakerna under tiden som kycklingen marineras.
Kykclingrätten
- Koka riset enligt anvisningarna
- Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna tills de får lite färg och salta lätt.
- Skär morötterna, kålen och det gröna från knipplöken i tunna strimlor.
- Stek kycklingen på hög värme.
- När kycklingen är genomstekt, vänd samtliga grönsaker i stekpannan tillsammans med kycklingen och ta av från plattan så fort grönsakerna har värmts upp något.
- Hacka koriandern grovt och rör i koriandern och cashewnötterna i rätten.
- Smaka av med salt.
- Servera med ris.
Dryckestips
- apelsin- och citronmarinerad kyckling
- apelsinkyckling
- citronkyckling
- apelsinkycking med grönsaker
- citronkyckling med grönsaker
- apelsinmarinerad kyckling
- citronmarinerad kyckling
- kyckling med grönsaker
- kyckling med cashewnötter
- matblogg
- bakblogg
- matinspiration
- matinspiratation för barnfamiljer
- vardagslyx
- vardagslyxig mat
- wokad kyckling
- kycklingwok
- kyckling med citron
- kyckling med apelsin
- bästa kycklingrätten
- godaste kycklingrätten