
Bananchips är både nyttigt, gott och superenkelt att göra. Perfekt att ha hemma och toppa yoghurten, muslin eller gröten med den, eller varför inte använda dom som dekoration i desserter och tårtor?
Ingredienser
- Tillbehör:
- 2 st bananer
Gör så här:
2 normalstora bananer räcker till en plåt med bananchips.
- Sätt ugnen på 75 grader.
- Skala bananerna och skiva dom i tunna skivor (ca. 3mm).
- Lägg bananskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
- Torka i ugnen i minst 3 timmar eller tills de är helt torra.
- Förvara i rumstemperatur i en lufttät burk, eller om du avser äta allt inom ett par dagar så håller de väl i en skål i rumstemperatur.
Testa även göra din egen musli med bananchips i!
Tips
Jag gör bananchips på kvällen då jag först låter dom torka i ugnen i ca. 3 timmar och sedan stänger jag av ugnen och lämnar ugnsluckan öppen över natten. På morgonen när jag vaknar är det alldeles perfekta!
- bananchips
- banan
- torkade bananer
- chips
- nyttiga chips
- musli
- granola
- gröt
- frukost
- frukosttips
- frukostinspiration
- brunch
- brunchinspiration
- nyttigt godis
- nyttiga snacks
- recept med banan
- ekologiskt
- vegetariskt
- veganskt
- vegan
- vegansnacks
- Bake my breath away
- foodfolder
- foodfolder recept
- recept bake my breath away
- enkla snacks
- superenkla snacks
- hälsosamma snacks