Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Varm choklad

Föregående Nästa
varmchoklad_foodfolder.jpg
Nu är hösten verkligen här. Åtminstone i Stockholm. Det är riktigt kyligt och äntligen får man linda en tjock halsduk om halsen, sätta på sig en mysig mössa och sköna vantar. På kvällarna är det så mörkt att det är mysigt att tända ljus, ligga under en gosig filt och dricka varm choklad. Mys!

Ingredienser

  • Fyllning:
  • 400 g mjölk, ekologisk
  • 150 g mörk choklad
  • 30 g socker
  • Topping:
  • 150 g vispgrädde, lättvispad
  • 1 nypa(or) marshmallows
  • Dekorering:
  • 1 nypa(or) kakao

Beskrivning:

Det finns många sätt att göra en varm choklad på. Man kan antingen göra den på kakao eller på choklad. Jag tycker att godast utan tvekan blir när man smälter choklad, och helst då Valrhona... Så gott! En riktigt lyxig och supermysig variant av varm choklad är den med vispgrädde till och toppad med marshmallows. Mums! Det är ju inte särskilt nyttigt men livet är för kort för att inte njuta av goda saker, eller hur? 


1. Koka upp mjölken tillsammans med sockret.


2. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den har smält.


3. Vispa grädden och spritsa fint på chokladen, pudra med lite kakao och toppa med marshmallows. 


 


Ha en fin måndagkväll mina fina läsare!