
Vet ni vad som är supergott? En Croque Monsieur med aprikosmarmelad och getost! Nu gjorde jag min visserligen utan skinka för jag tror att det blir godare utan skinka när man har sylt till. Rester av gamla bröd passar utmärkt till att göra Croque Monsieur! Man vill ju inte slänga mat, eller hur?!
Ingredienser
- Botten:
- 8 skiva(or) Bröd, förslagsvis surdegsbröd
- Fyllning:
- 40 g smör, att bred på mackan och till stekning
- 30 g aprikosmarmelad, förslagsvis Bonne Maman
- 100 g getost, riven
- Topping:
- 1 st ägg
Gör så här:
1. Skiva brödet och riv osten.
2. Bred på lite smör på brödet om du vill. Bred sedan på ett tunt lager aprikossylt och toppa med riven getost. Lägg på en skiva bröd.
3. Vänd brödet i ägg.
4. Stek på båda sidorna i någon minut tills det har fått fin, brun färg.
5. Toppa med riven ost om du vill.
6. NJUT!