
Middag på den nyöppnade restaurangen Eriks Basar bjuder på fantastiskt god och vällagad mat i en hemtrevlig och modern miljö på Kungsholmen i Stockholm.
Restaurangen Eriks Basar (Hantverkargatan 71 på Kungsholmen i Stockholm) är belägen något avlägset i ett bostadsområde och ett besök dit är utan tvekan värt en omväg om du inte bor i närheten. Jag ringer så gott som alltid för att boka bord för att få en känsla på hur restaurangen bemöter sina potentiella gäster. Det säger mycket om personalen besvarar samtalet med en stressad röst eller om samtalet tas emot av en trevlig och lugn röst... Jag var sent ute med att boka bord på Eriks Basar men det var inga problem att få ett bord samma kväll och jag blev varmt välkomnad.
Den vackra, moderna och hemtrevliga matsalen bjuder till en lugn och härlig middag som består av vällagad mat av högkvalitativa råvaror. Portioner är hyfsat stora varför man inte behöver oroa sig för att behöva gå hungrig därifrån. Klientelet består av troligtvis många boenden i området och medelåldern är något högre. Det råder en lugn men ändå samtidigt livlig stämning i lokalen och man kan diskutera med sitt sällskap på bordet utan att känna att man stör andra eller att man ska höra vad de andra diskuterar vid sina bord. Menyn är fisk och skaldjursbetonad och vinlistan bjuder på många prisvärda och fina, trevliga viner.
Snacks: hummerkrokett och friterad broccolini
De magiska snacksen hummerkrokett med dipp på rostad vitlök och friterad broccolini med brynt smörkräm är något du absolut inte får missa om du besöker Eriks Basar. Båda är prefekt friterade, krispiga och med mycket smak.
Varmrätt: Hjälmaregös med Albariño i glaset
Till varmrätt valde jag grillad Hjälmaregös med sotad spetskål, mjölksyrad rotselleri och rostade hasselnötter. Magi på en tallrik! Efter snacksen och varmrätten var jag rätt så mätt men som dessertälskare kunde jag inte låta bli att inte äta dessert. Redan när jag tittade på menyn för första gången spanande jag in en dessert med en nyfriterad munk och det var den jag såklart valde. Den var så perfekt på alla sätt! Desserten var en perfekt kombination av olika smakkombinationer, texturer och temperaturer. Minst sagt en dessert som man minns och gärna äter igen!
Dessert: Nyfriterad munk med saltkolaglass
Helhetsupplevelsen är mycket positiv och jag kan varmt rekommendera att besöka Eriks Basar om du är sugen på riktigt bra och vällagad mat. Jag är kräsen när jag besöker restauranger och mitt besök till Eriks Basar var en av de bästa på länge. Allt från välkomnandet av den trevliga kvinnan på telefon vid bordsbokning till den otroligt goda maten och sista hejdå höll mycket hög klass. Jag ser framemot många mysiga middagar på Eriks Basar!
Eriks Basar har öppet hela sommaren tisdagar till lördagar för middagar i matsalen och från augusti öppnas även Basaren där det serveras frukost, lunch och en enklare middag. För bordsbokning och mer information besök Eriks Basars hemsida.
- eriks basar
- anna lallerstedt
- anna lallerstedt eriks basar
- restaurant stockholm
- restaurang stockholm
- restaurangtips stockholm
- bästa restaurangerna stockholm
- stockholms bästa restauranger
- restaurang eriks basar
- stockholm
- visit stockholm
- tips stockholm
- middagstips stockholm
- Restaurang i stockholm
- visit sweden