
Ingredienser
- Deg:
- 100 g majsmjöl
- 50 g linfrön
- 75 g solroskärnor
- 50 g pumpakärnor
- 20 g sesamfrön
- 20 g chiafrön
- 200 g kokande vatten
- 45 g olivolja
- 7 g flingsalt
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 150 grader.
2. Väg alla torra ingredienserna och blanda i en bunke.
3. Koka upp vattnet.
4. Väg olivoljan.
5. Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan och sätt över på ett bakplåtsark.
6. Lägg ett bakplåtspapper på degen och kavla ut till ett lika stort knäckebröd som plåten är. Ha gärna en bit blött papper under pappret med degen på så glider inte pappret iväg när du kavlar.
7. (Valfritt) Strö över flingsalt på knäckebrödet
8. Baka av i mitten av ugnen i ca. 45 minuter eller tills knäckebrödet "reser sig" från pappret och har fått fin färg.
9. Låt svalna och dela.
Förvara gärna knäckebrödet i en papperspåse eller inlindat i ett bakplåtspappersark.
Testa fröknäcket till;
Tips
Sätt alltid på ugnen innan du sätter igång med bakningen. Förbered en plåt, ta fram kaveln och 2 st bakplåtspapper. Om du bakar av (=grädda) i varmluftsugn, passa på dubbla receptet och gör två satser på en gång. Det här knäckebrödet är så gott att det går åt fortare än vad man kan tro!