Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Geléhallon

Föregående Nästa
gelehallon_foodfolder.JPG
Det är mycket enklare än vad man tror att göra egen godis. Det som man måste tänka på är att hålla koll på termometern och se till att röra runt så att man inte bränner godiset. Längre ner i inlägget hittar du även en rabattkod till silikonprodukter från Pufz!

Ingredienser

  • Smet:
  • 175 g hallonpuré
  • 35 g glukos
  • 200 g strösocker
  • 5 g pektin
  • 4 g citronsyra
  • 4 g vodka (eller vatten)
  • Garnityr:
  • 100 g strösocker

Gör så här:


  1. Smält hallonpurén (alternativt koka upp hela hallon och passera/sila hallonen för att få bort kärnorna)och smält ihop det med glukosen.

  2. Blanda pektin och socker och tillsätt i hallonkoket.

  3. Koka upp till 108 grader.

  4. Blanda citronsyra och vodka/vatten och tillsätt i marmeladen och koka upp till 108 grader igen.

  5. Häll upp i en plastad form, alternativt i geléhallonformar och låt vila i ett dygn i rumstemperatur.

  6. Ställ geléhallonformen i frysen i minst 1 timme (det blir lättare att få ut geléhallonen ur formen när de är frysta) och rulla geléhallonen i socker alternativt skär marmeladen (om du hällde den i en form) i lagom stora bitar, rulla i socker & låt ligga kvar över natten i rumstemperatur.

  7. Förvara geléhallonen/marmeladen i rumstemperatur.


 


Här hittar du bl.a geléhallonformarna och andra bra silikonprodukter för bakning. Använd koden "bakemybreathaway" för att få 20%  rabatt på din order! Rabatten gäller för ett köp och fram till den 2016-12-08.


Glöm inte att delta i min tävling där två stycken vinner var sin geléhallonform! Läs mer här.