
Idag är det St. Patrick's Day och vad passar bättre än en traditionell irländsk gryta med rotfrukter som är mycket enkel att laga. Läs vidare för recept och dryckestips!
Ingredienser
- Tillbehör:
- 1,2 kg fransyska
- 4 st schalottenlök
- 5 st vitlöksklyftor
- 5 st morötter
- 4 st palsternacka
- 1 kruka(or) färsk persilja
- 1 kruka(or) färsk timjan
- 250 ml kycklingbuljong
Gör så här:
- Ta fram köttet i god tid så att det hinner bli rumstempererat
- Sätt ugnen på 150 grader (130 grader varmluft)
- Skala och skär morötterna och palsternackorna i stora bitar.
- Skala schalottenlökarna och vitlökarna, dela inte, de ska vara hela.
- Hetta upp olja i en stor gryta och bryn köttet (hela biten) på hög värme på alla sidor.
- Salta och peppra köttet.
- Tillsätt grönsakerna, lökarna, örterna och buljongen.
- Täck grytan med med aluminiumfolie och ett tätt grytlock.
- Tillaga i ugnen i 2,5-3 timmar eller tills köttet är mört.
- Ta upp köttet och tranchera köttet och lägg det sedan tillbaka i grytan.
- Servera grytan med ris eller potatis.
Gott till