Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Havrebollar

Föregående Nästa
havrebollar._foodfolder.JPEG
Havrebollar med kokos både på och i smeten är jätteenkla att göra och försvinnande goda.

Ingredienser

  • Smet:
  • 125 g smör
  • 140 g strösocker
  • 5 g vaniljsocker
  • 5 g kakaopulver
  • 70 g kokosflingor
  • 110 g havregryn
  • 2 g salt
  • 50 g kaffe

Gör så här:


  1. Koka kaffe och låt svalna.

  2. Väg upp alla ingredienser i en bunke, tillsätt kaffe och vispa smeten mjuk med en elvisp. Det är viktigt att vispa med elvispen för att få havregrynen att hackas sönder. Om du inte har en elvisp, mixa havregrynen mindre med en stavmixer eller en matberedare.

  3. Väg upp små bitar (jag gjorde bitar som väger 35 g) och rulla till bollar.

  4. Rulla i kokos och låt havrebollarna sätta sig i kylen i minst 30 minuter.

  5. Havrebollarna går bra att frysa. 

Tips

För glutenfria havrebollar, välj glutenfri havregryn!