Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Jordgubbstårta

Föregående Nästa
Jordgubbstårta_Foodfolder.JPG

Snart börjar säsongen för jordgubbarna. Som jag längtar! Jag tjuvstartade idag med att baka en fantastisk jordgubbstårta som inspiration för er inför mors dag på söndag.

Tårta är så enkelt att baka och dekoreringen kan man variera i oändlighet! Den här somriga jordgubbstårtan är fylld med crème diplomat som det kallas för i konditorispråk. Det är en blandning av vaniljkräm och lättvispad grädde. Fantastiskt gott och en underbar fyllning till tårtor. I tårtan gömmer sig även en rabarberkompott kokt i gin och smaksatt med vaniljstång, kardemumma och stjärnanis. Mycket gott! 


Till dekorering har jag delat jordgubbarna i fyra delar och placerat som ni ser på bilden. Kanten på tårtan syns tyvärr inte på bilden men den har jag dekorerat med riven kokos. Jag lägger upp recept på anslag=tårtbotten imorgon så kan ni baka den godaste tårtan till morsdag! 


Ha en underbar kväll fina ni!