Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Jordgubbssorbet

Föregående Nästa
jordgubbssorbet_foodfolder.JPG
Tänk dig sol och svenska jordgubbar. Så smakar den här jordgubbssorbeten, sommar. En söt jordgubbssorbet med en balanserad syra i. Sorbet är så enkelt att göra och en perfekt dessert eller en del av en dessert. Jag kan verkligen rekommendera att investera i en bra glassmaskin med kompressor, mycket nytta och nöje året runt!

Ingredienser

  • Smet:
  • 500 g jordgubbar
  • 270 g vatten
  • 280 g strösocker
  • 20 g dextros
  • 30 g limesaft (30g limesaft=ca. 1 lime)

Gör så här:


  1. Väg alla ingredienser.

  2. Om du använder frysta jordgubbar, koka upp jordgubbarna och mixa med en stavmixer till en slät puré. Detta kan med fördel göras dagen innan så behöver du inte vänta på att purén svalnar. Färska jordgubbar ska bara mixas med stavmixern.

  3. Låt jordgubbspurén svalna.

  4. Tillsätt vatten, socker, dextros (pulver, finns att köpa i de flesta matbutikerna) och limesaft.

  5. Mixa sorbetbasen slät med en stavmixer och kör i glassmaskinen till rätt konsistens.


Gott till

Tips

Jag har en glassmaskin med kompressor från Wilfa. Den är mycket enkel att använda och rengöra. Glassen/sorbeten blir färdig på 1 timme (om man kör en hel sats). Enda nackdelen med den är att den är ganska stor men den kan lätt gömmas i garderoben när den inte används!

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.