
Ingredienser
- Smet:
- 150 g smör
- 210 g strösocker
- 100 g ägg
- 100 g mjölk 3% fett
- 170 g vetemjöl
- 5 g vaniljsocker
- 5 g bakpulver
- Fyllning 1:
- 10 g kardemumma, grovmalen
- Fyllning 2:
- 15 g kanel
- 5 g kakao
- Topping:
- 100 g pärlsocker
Gör så här:
1. Vispa det rumstempererade smöret och strösockret fluffigt.
2. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner mjölken i smeten och blanda väl men inte länge. Bara så att allt blandas.
4. Ta ca. 1/4 av smeten i en annan bunke och tillsätt 15 g kanel och eventuellt 5 g kakao om du vill få en mörkare smet.
5. Blanda kardemumma i den resterande 3/4 av smeten.
6. Spritsa (eller fördela med en sked) smeten i 24 minimuffins formar och toppa den med ett klick av smet med kanelsmak.
7. Rör runt i smeten så att du får ett virvelmönster.
8. Toppa minimuffinsarna med rikligt med pärlsocker.
9. Baka av i 200 grader i ca. 12-14 minuter.
10. Låt svalna av på ett galler och njut med ett glas kall mjölk!
Tips
1. Smaka av smeten och tillsätt kardemumma och kanel i smeterna enligt ditt eget tycke.