Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Idag är det kanelbullens dag!

Föregående Nästa
Kanelbullemuffins_foodfolder.jpg
Det är klart att man ska fira kanelbullens dag eller hur? Om du inte hinner baka kanelbullar så kan du i alla fall snabbt få ihop minimuffins med smakerna av en kanelbulle! Enkelt, snabbt och gott!

Ingredienser

  • Smet:
  • 150 g smör
  • 210 g strösocker
  • 100 g ägg
  • 100 g mjölk 3% fett
  • 170 g vetemjöl
  • 5 g vaniljsocker
  • 5 g bakpulver
  • Fyllning 1:
  • 10 g kardemumma, grovmalen
  • Fyllning 2:
  • 15 g kanel
  • 5 g kakao
  • Topping:
  • 100 g pärlsocker

Gör så här:

1. Vispa det rumstempererade smöret och strösockret fluffigt.


2. Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.


3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner mjölken i smeten och blanda väl men inte länge. Bara så att allt blandas.


4. Ta ca. 1/4 av smeten i en annan bunke och tillsätt 15 g kanel och eventuellt 5 g kakao om du vill få en mörkare smet.


5. Blanda kardemumma  i den resterande 3/4 av smeten.


6. Spritsa (eller fördela med en sked) smeten i 24 minimuffins formar och toppa den med ett klick av smet med kanelsmak. 


7. Rör runt i smeten så att du får ett virvelmönster.


8. Toppa minimuffinsarna med rikligt med pärlsocker.


9. Baka av i 200 grader i ca. 12-14 minuter.


10. Låt svalna av på ett galler och njut med ett glas kall mjölk! 

Tips

1. Smaka av smeten och tillsätt kardemumma och kanel i smeterna enligt ditt eget tycke.