Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Höstkantarellpasta

Föregående Nästa
höstkantarellpasta_foodfolder.jpg
Det här är vad jag kallar för snabbmat! En nyttig, vegetarisk maträtt som går att laga på 15 minuter. Supergott och superenkelt! Och billigt om du plockar svampen i skogen. Nu är det säsong för höstkantareller så ut och plocka!

Ingredienser

  • Sås:
  • 500 g höstkantareller
  • 1 dl creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 st chalottenlök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 msk soya
  • 1 msk fond (kalv- eller grönsaksfond)
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) vitpeppar
  • 1 nypa(or) svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 4 dl pasta
  • Topping 1:
  • 1 nypa(or) färsk persilja
  • Topping 2:
  • 50 g riven parmesan

Gör så här:



  1. Hacka löken och pressa vitlökarna.

  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  3. Fräs svampen på hög värme (utan smör och olja på pannan) tills svampen har släppt ifrån sig vätskan. 

  4. Smaksätt med soya, fond (kalvfond men grönsaksfond om du vill göra helt vegetariskt) och både svart- och vitpeppar.

  5. Rör ner lök och vitlök.

  6. Rör i creme fraîche och tillsätt sedan grädde.

  7. Smaka av och tillsätt kryddor vid behov.

  8. Låt sjuda i ca. 5 minuter.

  9. Häll såsen över pastan.

  10. Servera med riven parmesan och färsk persilja.