
Det här är vad jag kallar för snabbmat! En nyttig, vegetarisk maträtt som går att laga på 15 minuter. Supergott och superenkelt! Och billigt om du plockar svampen i skogen. Nu är det säsong för höstkantareller så ut och plocka!
Ingredienser
- Sås:
- 500 g höstkantareller
- 1 dl creme fraiche
- 3 dl vispgrädde
- 2 st chalottenlök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 msk soya
- 1 msk fond (kalv- eller grönsaksfond)
- 1 nypa(or) salt
- 1 nypa(or) vitpeppar
- 1 nypa(or) svartpeppar
- Tillbehör:
- 4 dl pasta
- Topping 1:
- 1 nypa(or) färsk persilja
- Topping 2:
- 50 g riven parmesan
Gör så här:
- Hacka löken och pressa vitlökarna.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Fräs svampen på hög värme (utan smör och olja på pannan) tills svampen har släppt ifrån sig vätskan.
- Smaksätt med soya, fond (kalvfond men grönsaksfond om du vill göra helt vegetariskt) och både svart- och vitpeppar.
- Rör ner lök och vitlök.
- Rör i creme fraîche och tillsätt sedan grädde.
- Smaka av och tillsätt kryddor vid behov.
- Låt sjuda i ca. 5 minuter.
- Häll såsen över pastan.
- Servera med riven parmesan och färsk persilja.
- svamp
- höstkantareller
- trattkantareller
- kantareller
- svamppasta
- pasta med höstkantareller
- pasta med trattkantareller
- säsongsmat
- vegetariskpasta
- vegetariskt
- snabbmat
- recept snabbmat
- superenkelt
- jätteenkelt att laga
- snabbt att laga
- vardagslyx
- vardagsmat
- vardagsmiddag
- Lättlagat
- lättlagad vardagsmat
- lättlagad middag
- matkreatör elina
- matkreatör
- recept
- recept svamppasta
- godaste svamppastan
- bästa svamppastan
- snabb svamppasta
- enkel svamppasta
- recept foodfolder
- recept bake my breath away
- matinspiration
- matinspiratör
- matinspiratation för barnfamiljer
- mat för barnfamilj
- recept vegetariskt
- recept vegetarisk middag
- recept vegetarisk maträtt
- recept vegetarisk mat
- matsvinn försvinn
- säsongens mat
- svamprecept
- vin till svamp