
Hembakat knäckebröd är enkelt att baka och jättegott. Gott som det är med bara lite smör på eller tillsammans med en bit ost. Perfekt att ge bort som present!
Ingredienser
- Deg:
- 250 g vatten
- 350 g grahamsmjöl
- 200 g vetemjöl
- 30 g olivolja
- 15 g salt
- 10 g jäst
- 50 g honung
- Topping:
- 10 g flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Väg upp alla ingredienser.
- Blanda alla ingredienser i en degblandare i ca. 5 minuter eller tills degen har gått ihop och blivit en jämn massa.
- Kavla en liten bit i taget och ca. 1mm tunt.
- Skär bitar, stansa ut runda knäckebröd eller baka av en stor bit som man sedan bryter av önskade bitar vid servering.
- Baka av i 200 grader i ca. 8-10 minuter eller tills knäckebrödet har fått lite färg.
- Förvara torrt i rumstemperatur.
Tips
Du kan byta ut grahamsmjölet mot en blandning av grovmalen rågmjöl och rågsikt. Toppa knäckebrödet med valfria frön (fänkål, anis, sesam...). Paketera fint och ge bort som present.