Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Knäckebröd

Föregående Nästa
knäckebröd_foodfolder.JPEG
Hembakat knäckebröd är enkelt att baka och jättegott. Gott som det är med bara lite smör på eller tillsammans med en bit ost. Perfekt att ge bort som present!

Ingredienser

  • Deg:
  • 250 g vatten
  • 350 g grahamsmjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 30 g olivolja
  • 15 g salt
  • 10 g jäst
  • 50 g honung
  • Topping:
  • 10 g flingsalt

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Väg upp alla ingredienser. 

  3. Blanda alla ingredienser i en degblandare i ca. 5 minuter eller tills degen har gått ihop och blivit en jämn massa.

  4. Kavla en liten bit i taget och ca. 1mm tunt. 

  5. Skär bitar, stansa ut runda knäckebröd eller baka av en stor bit som man sedan bryter av önskade bitar vid servering.

  6. Baka av i 200 grader i ca. 8-10 minuter eller tills knäckebrödet har fått lite färg. 

  7. Förvara torrt i rumstemperatur.

Tips

Du kan byta ut grahamsmjölet mot en blandning av grovmalen rågmjöl och rågsikt. Toppa knäckebrödet med valfria frön (fänkål, anis, sesam...). Paketera fint och ge bort som present.