Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Kolasnittar

Föregående Nästa
kolasnittarmedfarin_foodfolder.JPG
Vänner, de här kolasnittarna är farligt goda. De doftar magiska och är härligt knäckiga och sega samtidigt. Definitivt inget för den som precis har börjat tänka på sommarfiguren! De är jätteenkla att baka och dessutom äggfria.

Ingredienser

  • Deg:
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 100 g farinsocker
  • 150 g vetemjöl
  • 5 g bakpulver
  • 10 g vaniljsocker
  • 20 g mörk sirap
  • 3 g salt

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Väg alla ingredienser.

  3. Blanda ihop farinsocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.

  4. Tillsätt rumstempererad smör och sirap och vispa ihop med elvisp till en jämn deg.

  5. Dela degen i 3 lika stora bitar.

  6. Rulla bitarna till ca. 25 cm långa bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med ca. 10 cm mellanrum mellan varje rulle. Viktigt att rullarna är jämna. Ojämna rullar bakas av ojämnt. 

  7. Baka av i ca. 8-12 minuter, beroende på ugnen. Kakorna ska få lite färg och fortfarande vara lite sega när du tar ut dom ur ugnen. 

  8. Skär kakorna snett i bitar om ca. 1,5cm med en kniv direkt när du tar dem ut ur ugnen.

  9. Låt svalna och förvara torrt. 


Testa även

Tips

Degen går alldeles utmärkt att frysa. Bra att ha i frysen för oväntade besök. Bara ta fram och baka av vid behov!

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.