
I Sverige har vi många otroligt fina och bra bagerier och konditorer samt bagare och konditorer som brinner för sitt yrke och skapar magiska mat- och sötebröd. Men hur är det egentligen med utbildningen?
Om man redan som gymnasieelev vet att man vill bli bagare och konditor så säger jag bara grattis! Då har man alla dörrar öppna och möjlighet till fina utbildningar och vidareutbildningar. Men, om man som jag, efter att läst på universitetet och med en tillsvidareanställning vill skola om sig är inte det lätt. Robert Kwok, en passionerad fikaentusiast har tagit upp problematiken på sin blogg Robbans bästa där Jesper Långström (bagare och konditor och utbildningsrådgivare hos branschorganisationen Sveriges Bagare och Konditorer) och jag skriver om problematiken. Gå in och läs, det är mycket intressant. Ni som drömmer om att bli bagare och konditorer, ge inte upp!
Jag är så oändligt tacksam att jag snart är utbildad bagare och konditor! Vägen har inte varit lätt. Jag har 3 små barn och att få ihop vardagen och skolan/praktiken är inte alltid det lättaste, men för att få jobba med sin passion är det värt att slita för!
Ha en fin måndag mina underbara läsare!
- bagare och konditor
- sveriges bagare och konditorer
- jesper långström
- robbans bästa
- fika bloggen robbans bästa
- komvux
- bageri och konditori utbildning
- utbildning konditor
- utbildning bagare
- foodfolder
- bakemybreathaway
- Bake my breath away
- elina bake my breath away
- elina dessertmästarna
- dessertmästarna
- dessertmästarna 2016
- deltagare dessertmästarna 2016
- passion
- konditor
- bagare
- foodfolder recept
- recept
- yrke
- yrkesutbildning