
Den här jordgubbstårtan är både glutenfri och busenkel att göra. Det går att variera med andra bär och frukter, helt enligt eget smak och tycke! Marängbottnar är perfekta att ha i skafferiet när man får oväntat besök.
Ingredienser
- Botten:
- 120 g äggvita
- 240 g strösocker
- Topping:
- 200 g vispgrädde 40% fett
- 200 g färska jordgubbar
- 200 g färska eller inlagda persikor
- 0,5 kruka(or) färsk mynta
Gör så här:
Marängbottnar
- Sätt ugnen på 75 grader.
- Väg upp socker och äggvita i en kastrull och blanda ihop.
- Värm socker och äggviteblandningen till 62 grader (eller om du inte har en termometer, när sockret har lösts upp i äggvitan, smeten blir rinnig).
- Häll sedan smeten i en rostfri bunke och vispa marängen fast med en elvisp eller i en degblandare. Marängen är färdig när man kan vända bunken upp och ner utan att marängen faller ut.
- Spritsa (eller bred ut) marängen i två stycken runda marängbottnar, ca. 1 cm tjocka.
- Om det blir maräng över, spritsa små söta marängdekorationer av den!
- Torka i 75 grader i ca. 2-3 timmar. Eller mer om de inte har torkat helt.
- Pensla en sida av varje botten med smält vitchoklad. Chokladen agerar som fuktspärr. Om du äter tårtan på en gång är inte penslingen med choklad nödvändig.
Tårtan
- Vispa grädden och dela persikorna och jordgubbarna. Plocka myntan.
- Bred grädde på en marängbotten och strö över grädden.
- Lägg på den andra marängbotten och täck tårtan med grädde.
- Dekorera med jordgubbar och mynta.
Testa även
- glutenfritt
- marängtårta
- glutenfri tårta
- jordgubbstårta
- glutenfri jordgubbstårta
- maräng
- midsommar
- midsommarinspiration
- midsommartårta
- midsommarafton
- mordsdag
- tårta morsdag
- hembakat
- enkel tårta
- mycket enkel tårta
- fika
- mycket enkelt fika
- foodfolder
- recept foodfolder
- Bake my breath away
- elina bake my breath away
- bakblogg
- matblogg
- recept maräng
- recept marängtårta
- baka glutenfritt
- glutenfritt fika
- recept glutenfritt