Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Den godaste müslin!

Föregående Nästa
Musli_Foodfolder.jpg
Jag tycker att frukost är den bästa måltiden på dagen när jag får avnjuta den i lugn och ro och helst omgiven av personer som jag älskar. Min favoritfrukost består av surdegsbröd, en god cappuccino och rysk yoghurt med hemgjord müsli. Jag går gärna upp jättetidigt för att sitta i timmar med min frukost och bara njuta. För det finns inget så underbart som god mat! Jag har gjort många omgångar med müsli för att komma fram till det här receptet som enligt mig är den godaste müslin som finns. Jag rekommenderar verkligen att göra din egen müsli, det blir så mycket godare!

Ingredienser

  • Deg:
  • 130 g havregryn
  • 130 g rågflingor
  • 80 g pumpafrön
  • 80 g solrosfrön
  • 80 g linfrön
  • 40 g kokos, riven eller flingor
  • 100 g mandlar
  • 25 g muscovado socker
  • Smet:
  • 50 g honung
  • 100 g vatten
  • 45 g matolja, eller annan neutral olja
  • Topping:
  • 100 g torkade frukt och bär

Gör så här:


  1. Värm ugnen till 150 grader.

  2. Blanda alla ingredienser förutom vatten, honung, olja och torkade frukter/bär.

  3. Koka upp vattnet. Ta bort kastrullen från plattan och häll i honung. Rör runt tills honungen har smält. Tillsätt oljan.

  4. Häll över vattenblandningen över müslin och rör runt försiktigt.

  5. Häll över müslin på en plåt med bakplåtspapper och fördela den jämt över hela plåten.

  6. Rosta i ugnen 20 minuter i taget och rör om så att müslin inte klumpar sig. Rosta i ca. 40-60 minuter beroende på hur välrostad du vill ha din müsli.

  7. Låt müslin svalna och tillsätt torkade frukter.

  8. Förvara müslin i en burk med lock, gärna mörkt och svalt.

  9. Njut av underbara frukoststunder!

Tips

Ha inte bråttom när du gör müslin. Den kräver sin tid i ugnen. Det går byta ut pumpkärnor och linfrön mot andra frön eller kärnor, välj det som du gillar helt enkelt!