
Säg nej till matsvinn och baka dessa underbara, superenkla och jättegoda potatiskakor av överbliven potatismos. De är allra godast när de är varma med ett klick smör på, perfekta till kvällsmålet eller helgfrukosten.
Ingredienser
- Deg:
- 240 g potatismos
- 50 g ägg
- 5 g salt
- 60 g fullkornsvetemjöl
- 50 g vetemjöl
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Väg upp alla ingredienser.
- Vispa ihop potatismos, ägg och salt med en elvisp.
- Tillsätt mjölet och blanda tills degen går ihop.
- Väg bitar om ca. 70g och forma till runda bollar.
- Vänd i mjöl och platta till med handen till kakor med diameter om ca. 10 cm och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Nagga med en gaffel.
- Baka av i ca. 10 minuter eller tills kakorna har fått en fin gyllenbrun yta.
- Njut medan kakorna fortfarande är varma.
Testa även
- potatiskaka
- matsvinn försvinn
- nej till matsvinn
- ekologiskt
- hembakat
- enkelt hembakat
- superenkelt att baka
- jätteenkelt att baka
- enkelt att baka
- lätt att baka
- potatismos
- överbliven potatismos
- bröd
- baka bröd
- recept potatiskaka
- frukost
- frukosttips
- recept med överbliven potatismos
- matrester
- recept bröd
- frukostbröd
- baka med barn
- foodfolder recept
- recept bake my breath away
- elina bake my breath away
- elina foodfolder
- älskar att baka
- höstmys
- brunch
- brunchrecept
- brunchinspiration
- använda matrester
- spara matrester
- recept matrester
- bakblogg
- bakbloggare
- matinspiratör
- matinspiration
- baka
- recept att baka med barn
- matlycka
- baklycka
- bakglädje