Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Mums, punschbollar!

Föregående Nästa
punchboll_foodfolder.JPG
De här punschbollarna har egentligen inget recept då man höftar lite som med dammsugarna. Men om du inte har smörkrämsrester eller några rester från brownie, anslag (tårtbotten) eller andra bitar så kan du alltid göra punschbollarna med havregryn som enligt receptet.

Ingredienser

  • Smet:
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 175 g havregryn
  • 125 g strösocker
  • 2 kg salt
  • 50 g kakao
  • 20 g punsch (smaka av mängden)
  • Garnityr:
  • 100 g mörk choklad
  • 20 g kakao

Gör så här:

Smeten om du använder dig av "rester":



  1. Blanda resterna med lite smörkräm i taget och tillsätt punsch i omgångar och smaka av tills du är nöjd med smaken och konsistensen. Smeten ska vara fast och så att smeten har gått ihop och inte smular. 


Smeten om du inte har "rester":



  1. Blanda det rumstempererade smöret med havregryn, socker, salt och kakao. 

  2. Tillsätt punsch i omgångar och smaka av tills du är nöjd med smaken.


Punschbollarna



  1. Väg upp smeten till små bitar á 25g. 

  2. Rulla till bollar (gärna med engångsplasthandskar, det blir lättare att rulla och händerna blir mindre kladdiga). 

  3. Smält chokladen, 30 sekunder i taget och rör om efter varje gång.

  4. Smeta lite choklad på händerna (återigen, använd gärna engångsplasthandskar) och rulla en punschbolle i taget i händerna så att den täcks med choklad.

  5. Om du vill, kan du rulla bollen i kakao efter chokladen.

  6. Förvara punschbollarna i kylskåp.