Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Smörkolapralin med lakrits och havssalt

Föregående Nästa
pralin_foodfolder.JPG
Pralin med mjuk smörkola, lakrits och havssalt . Perfekt till kaffet, som dessert eller att ge bort på alla hjärtansdag.

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 250 g mörk choklad
  • Fyllning:
  • 55 g strösocker
  • 50 g vispgrädde 40% fett
  • 35 g smör
  • 35 g mörk sirap
  • 2 g lakritspulver
  • 20 g glykos
  • Topping 1:
  • 5 g flingsalt

Gör så här:

Pralinskalen



  1. Temperera chokladen och gjut skalen.

  2. Strö en nypa flingsalt i skalen.

  3. Fyll pralinerna och låt kolan sätta sig i minst ett par timmar, gärna över natten.

  4. Locka pralinerna

  5. Slå ut pralinerna och förvara pralinerna torrt och svalt.       


smörkola med lakrits



  1.      Väg alla ingredienser förutom lakritspulver i en kastrull och koka kolan till 115 grader.

  2.      Rör snabbt i lakritspulvret i kolan när du har nått rätt temperatur.

  3.      Kyl kastrullen i isbad/vattenbad för att avsluta kokprocessen.

  4.      Häll kolan i en spritspåse och låt svalna till 30 grader innan du fyller pralinerna.