
Pralin med mjuk smörkola, lakrits och havssalt . Perfekt till kaffet, som dessert eller att ge bort på alla hjärtansdag.
Ingredienser
- Tillbehör:
- 250 g mörk choklad
- Fyllning:
- 55 g strösocker
- 50 g vispgrädde 40% fett
- 35 g smör
- 35 g mörk sirap
- 2 g lakritspulver
- 20 g glykos
- Topping 1:
- 5 g flingsalt
Gör så här:
Pralinskalen
- Temperera chokladen och gjut skalen.
- Strö en nypa flingsalt i skalen.
- Fyll pralinerna och låt kolan sätta sig i minst ett par timmar, gärna över natten.
- Locka pralinerna
- Slå ut pralinerna och förvara pralinerna torrt och svalt.
smörkola med lakrits
- Väg alla ingredienser förutom lakritspulver i en kastrull och koka kolan till 115 grader.
- Rör snabbt i lakritspulvret i kolan när du har nått rätt temperatur.
- Kyl kastrullen i isbad/vattenbad för att avsluta kokprocessen.
- Häll kolan i en spritspåse och låt svalna till 30 grader innan du fyller pralinerna.