Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

En enkel och alldeles underbar smulpaj

Föregående Nästa
smulpaj_foodfolder.JPG
Här kommer ett grundrecept på en enkel och mycket god smulpaj. Välj bären efter säsong eller använd dig av frysta bär i vinter när du längtar till sommaren! På bilden ser ni min favoritsmulpaj men blåbär, mums!

Ingredienser

  • Deg:
  • 150 g smör
  • 3 g salt
  • 5 g bakpulver
  • 70 g havregryn
  • 180 g vetemjöl
  • 120 g strösocker
  • Fyllning:
  • 400 g bär
  • 20 g potatismjöl
  • 40 g strösocker

Gör så här:



  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda alla ingredienser förutom bären till en smulig massa antingen för hand eller en elvisp.

  3. Blanda bär, strösocker och potatismjöl i en bunke.

  4. Häll bären i en långpanna/pajform och strö över smulet över bären.

  5. Baka av i ca 15 minuter eller tills smulet har fått en fin brun färg.

  6. Låt svalna och pudra lätt med florsocker och dekorera med färska bär och eventuellt några blad av någon färsk ört.

  7. Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.