
Här kommer ett grundrecept på en enkel och mycket god smulpaj. Välj bären efter säsong eller använd dig av frysta bär i vinter när du längtar till sommaren! På bilden ser ni min favoritsmulpaj men blåbär, mums!
Ingredienser
- Deg:
- 150 g smör
- 3 g salt
- 5 g bakpulver
- 70 g havregryn
- 180 g vetemjöl
- 120 g strösocker
- Fyllning:
- 400 g bär
- 20 g potatismjöl
- 40 g strösocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser förutom bären till en smulig massa antingen för hand eller en elvisp.
- Blanda bär, strösocker och potatismjöl i en bunke.
- Häll bären i en långpanna/pajform och strö över smulet över bären.
- Baka av i ca 15 minuter eller tills smulet har fått en fin brun färg.
- Låt svalna och pudra lätt med florsocker och dekorera med färska bär och eventuellt några blad av någon färsk ört.
- Servera med vaniljsås, lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.
- smulpaj
- recept smulpaj
- enkel smulpaj
- baka enkel paj
- enkelt att baka
- snabbt att baka
- superenkel paj
- mycket enkel paj
- blåbärspaj
- bärpaj
- äppelpaj
- hallonpaj
- jordgubbspaj
- recept smul
- crumble
- dessert
- mycket enkel dessert
- fika
- fikabröd
- baka paj
- baklycka
- recept bake my breath away
- recept foodfolder
- foodfolder
- Bake my breath away
- elina bake my breath away
- elina foodfolder
- sommar recept
- höstrecept
- alla kan baka
- hembakat
- godaste smulpajen
- bästa smulpajen
- blåbär
- frysta bär
- färska bär
- eko
- ekologiskt
- vaniljsås
- glass
- grädde