Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Spagetti bolognese

Föregående Nästa
spagettibolognese_foodfolder.JPEG
Spagetti bolognese är mångas favorit på vardagar, även min. Jag gör en mycket enkel sås som jag sedan toppar med massor med persilja och färskriven parmesan. Så gott! Högrevsfärsen kan med fördel bytas ut mot linser för att göra en vegetarisk bolognese.

Ingredienser

  • Sås:
  • 500 g högrevsfärs
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa(or) vitpeppar
  • Topping:
  • 1 kruka(or) färsk persilja
  • 40 g parmesan, riven
  • Tillbehör:
  • 280 g pasta

Gör så här:


  1. Stek högrevsfärsen, pressa i vitlöken och smaka av med salt och vitpeppar. 

  2. Häll i passerade tomater, krydda med torkad oregano och basilika och låt sjuda i ca. 10 minuter. 

  3. Koka pastan enligt anvisningar (samtidigt som såsen sjuder).

  4. Häll av pastavattnet och häll såsen på pastan. Blanda.

  5. Hacka persilja och riv parmesan och toppa pastan med det.


Gott till