Bake my breath away - Elina Kantelinen Brandt

Spenat- och kycklingpasta smaksatt med lime

Föregående Nästa
pasta_foodfolder.jpg (1)
Visst blir man glad när man hittar en ny, lyxig favoriträtt att laga på en vardag? Man vill ju gärna att det ska vara god och näringsrik mat som går snabbt att laga. Den här fantastiska pastan med kyckling, babyspenat och lime och ReceptSkaparnas magiska broccoli- och championsås med pasta är mina nya vardagsfavoriter! Jag fick receptet av min begåvade bekant Christian som jobbar som kock på en av Stockholms bästa restauranger.

Ingredienser

  • Sås:
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 150 g babyspenat
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlök
  • 100 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde, 40% fett
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, malen
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 st lime, både zest (skal) och saft
  • Topping:
  • 50 g Riven parmesan
  • Tillbehör:
  • 250 g pasta

Gör så här:


  1. Hacka schalottenlöken och pressa vitlöken. Skölj spenaten.

  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  3. Skär kycklingfilérna i lagom stora/små bitar och stek kycklingen.

  4. Tillsätt schalottenlök och vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar och kycklingfond.

  5. Tillsätt limezest och limesaft.

  6. Rör i crème fraîche och grädde. Låt sjuda på låg värme i ca. 5-10 minuter. Smaka av och tillsätt mer salt, peppar, lime eller kycklingfond vid behov.

  7. Ta av stekpannan från plattan och rör i 3/4 av babyspenaten.

  8. Blanda såsen med pastan och strö över limezest, riven parmesan och resterande baby spenat.



Tips

Testa även den fantastiskt goda broccoli- och championsås med pasta som ReceptSkaparna har skapat!