
Torka egen frukt och bär. Det är jätteenkelt att göra och så gott samt utan tillsatser. Jag hade färsk överbliven ananas hemma så jag torkade det och har den i min musli och som snacks. Också jättegott som ett alternativ till godis!
Ingredienser
- Tillbehör:
- 1 st färsk ananas, hel
- 500 g vatten
- 150 g strösocker
- 20 g citronsaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 75 grader.
- Koka upp sockerlag med citron och låt vätskan svalna.
- Dela ananas i ca. 5 mm tunna bitar.
- Lägg ananasbitarna i sockerlaget och låt dra i ca. 10 minuter.
- Lägg ananasbitarna på en plåt med bakplåtspapper (eller silikonmatta om du har en, de lossnar lättare från silikonmatta) med lite mellanrum mellan varje bit.
- Torka i ugnen i minst 3 timmar. Tips! Torka på kvällen och när du går och lägger dig, stäng av ugnen och lämna ugnsluckan öppen. När du vaknar på morgonen så är bitarna torkade!
gör även egen granola
Tips
Du kan låta bli att doppa ananasbitarna i sockerlaget om du inte vill ha tillsatt socker. Sockerlag med citronsaft motverkar att ananasen blir så bruna.
All frukt och bär går att torka så sätt igång och experimentera!
- torkad frukt
- torkad ananas
- recept torkad frukt
- recept torkad ananas
- naturgodis
- snacks
- lättlagad snacks
- musli
- granola
- nyttigt snacks
- mellanmål
- recept mellanmål
- recept nyttigt snacks
- recept nyttigt mellanmål
- matblogg
- bakblogg
- foodfolder
- Bake my breath away
- godaste snacksen
- bästa snacksen
- enkelt snacks
- utan tillsatser
- snacks utan tillsatser
- mat utan tillsatser