
Lena, underbara chokladtryfflar är ett härligt julpyssel. Chokladtryfflarna är mycket enkla att göra och en perfekt liten sötsak att antingen ge bort eller ha på fikabordet.
Ingredienser
- Smet:
- 250 g mörk choklad
- 100 g vispgrädde
- 50 g konjak/whisky/likör
- 50 g smör
- 50 g fast honung
- 2 g havssalt
- Topping:
- 20 g kakao
Gör så här:
- Väg alla ingredienser.
- Smält chokladen i en bunke över ett vattenbad. Var noga med att det inte kommer vatten i chokladen.
- Koka upp grädde och honung.
- Rör ner grädde och honung i den smälta chokladen och tillsätt salt och valfri alkohol.
- Mixa tryffeln med en stavmixer och försök att hålla mixerdelen hela tiden under chokladytan så att det inte blir luftbubblor i tryffeln. Mixa tills tryffeln är slät och fin.
- Kontaktplasta (täck tryffeln med plastfilm så att plastfilmen ligger i kontakt med ytan) tryffeln och låt svalna i kylskåp i minst 2 timmar alternativt i kylen över natten.
- Väg små bitar om 10g och tryck till med fingrarna till en rund form och sedan rulla i händerna.
- Rulla i kakao. Ett tips är att rulla 2-3 tryfflar åt gången då tryffeln "torkar" rätt fort och när ytan har torkat fastnar inte kakaon så väl på tryffeln.
- Förvara svalt.
- tryffel
- tryfflar
- chokladtryffel
- choklad
- godis
- hemgjort godis
- eget godis
- julgodis
- julgodis recept
- baka med choklad
- recept godis
- recept choklad
- foodfolder recept
- recept bake my breath away
- foodfolder
- foodfolder jul
- foodfolder julrecept
- bake my breath away jul
- bake my breath away julrecept
- godis till alla hjärtans dag
- tips alla hjärtans dag
- recept alla hjärtans dag
- godisrecept
- julpyssel
- Julbakning
- recept julbaka
- jul
- julen
- Julinspiration
- hembakat
- baklycka
- bakglädje
- enkelt godis
- enkelt julgodis
- enkelt julrecept
- julrecept
- glutenfritt
- glutenfritt godis
- baka glutenfritt