Foodfolder

Hemlagade äppelchips

Föregående Nästa
höstäpplen
äppelchips.jpg
Äppelskörden är snart över och vad är väl inte godare än söta och krispiga äppelchips att "snacksa" på framför en bra film eller varför inte ta med en påse till jobbet och ha när blodsockret sviker. De är ett mer hälsosamt alternativ då du rostar dem i ugnen som de är, du kan även smaksätta dem genom att pudra dem med kanel och kardemumma.

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • Topping:
  • 2 krm kanel
  • 2 krm fin stött kardemumma

Gör så här:

Sätt ugnen på 100°C.


Lägg bakplåtspapper på 2-3 plåtar.


Skär löv tunna skivor med en mandolin, osthyvel eller med en kniv.


Lägg ut i ett lager på bakplåtspappret, om du vill smaksätta dem så pudra med lite kanel och kardemumma.


Ställ in i ugnen och grädda cirka 1 1/2 -2 timmar (beroende på hur tunna chipsen är) eller tills chipsen är krispiga. Byt plats på plåtarna så att de blir jämt gräddade.

Tips

Krossa dem och sprinkla över vaniljkvarg och chiafrön som mellanmål eller frukost!

Kommentarer: