Foodfolder

Saffransbiscotti

Föregående Nästa
fikabiscotti
Biscotti är en riktigt god italiensk kaka som gör sig riktigt god både med vanligt mjöl och med glutenfritt. I detta recept bakar du glutenfria saffransbiscottis.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel grovt hackad
  • 100 g smör
  • 1 dl Strösocker
  • 1 st ägg
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 st lavendel (torkade)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.


Vispa de rumsvarma smöret och strösocket vitt och poröst. Tillsätt ägget.


Blanda mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, och blanda sedan i saffran och mandel.


Arbeta in mjölblandningen i smeten.


Dela degen i 2-3 delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna med handen.


Grädda biscottilängden mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor.


Lägg biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i minst 30 min. Låt biscotti-skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.


 

Tips

PASSANDE VIN

RUFFINO VINSANTO SERELLE

Knäckiga toner med inslag av vanilj, russin, torkade aprikoser, apelsinzest och hasselnötter. Passar utmärkt till saffransdesserterbrietårtor och Saltkaramell och pepparkaks cheesecake, mandelkakor, mögelost.

🇮🇹 Toscana, Chianti | 15,5 % | 🍇 Malvasia och trebbiano | Nr 8119 | 189 kr

Här hittar du vinet >>