
Ingredienser
- 100 g sötmandel grovt hackad
- 100 g smör
- 1 dl Strösocker
- 1 st ägg
- 4 dl mandelmjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 st lavendel (torkade)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa de rumsvarma smöret och strösocket vitt och poröst. Tillsätt ägget.
Blanda mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål, och blanda sedan i saffran och mandel.
Arbeta in mjölblandningen i smeten.
Dela degen i 2-3 delar och rulla dem till längder. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna med handen.
Grädda biscottilängden mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
Lägg biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i minst 30 min. Låt biscotti-skorporna svalna på plåten och förvara dem därefter torrt i burk.
Tips
PASSANDE VIN
RUFFINO VINSANTO SERELLE Knäckiga toner med inslag av vanilj, russin, torkade aprikoser, apelsinzest och hasselnötter. Passar utmärkt till saffransdesserter, brietårtor och Saltkaramell och pepparkaks cheesecake, mandelkakor, mögelost. 🇮🇹 Toscana, Chianti | 15,5 % | 🍇 Malvasia och trebbiano | Nr 8119 | 189 kr Här hittar du vinet >> |
![]() |