
Både snabb och lättlagat att göra pizza på blomkål! Variera toppingen på pizzan, denna är med varmrökt lax, Västerbottenost, ruccola och citron zest.
Ingredienser
- 4 dl riven blomkål
- 4 dl riven ost
- 1 st ägg
- 4 msk majsmjöl
- salt
- 1 krm paprika pulver
- 1 tsk rapsolja
- citron zest
- Topping:
- 200 g varmrökt lax
- 70 g ruccola
- 0,5 dl riven Västerbottensost
- svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda alla ingredienser i en bunke.
Förbered bakplåt med bakplåtspapper och klicka ut blomkålsblandningen.
Grädda av bottnarna i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter tills de fått en gyllene kulör.
Lägg osten i botten medans bottnarna är varma. Toppa med lax, ruccola, svartpeppar och citron zest.
Testa även;