
Ingredienser
- 1 kg högrev
- 0,1 kg rökt sidfläsk
- 3 klyfta(or) vitlök
- 0,2 kg champinjoner
- 0,1 kg små steklökar
- 2 msk majsmjöl alt. redning
- 2 st lagerblad
- 1 flaska(or) rött vin (helst bourgogne)
- 1 msk smör
- 2 msk rapsolja
- 3 nypa(or) salt (enligt tycke och smak)
- 3 nypa(or) svartpeppar (enligt tycke och smak)
- 1 msk honung
- 1 knippe bladpersilja med stjälkar
- 1 knippe färsk timjan (kvist)
- 1 dl syltlök
Gör så här:
Låt fläsket steka i en gjutjärnsgryta till de fått lite färg, lägg då ner smålökarna med smöret och oljan. Låt dem steka i ca 8-10 minuter utan lock. Rör om då och då. Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt koka under lock ungefär 5 minuter på medelstark värme. Ta upp alla bitar och lägg dem åt sidan. Lämna kvar stekfettet i grytan.
Stek högrevet i smör och olja i en stekpanna tills det fått färg. Lägg ner dem i gjutjärnsgrytan.
Hacka eller pressa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt. Strö över mjölet och tillsätt rödvinet och låt koka upp.
Salta och tillsätt mald svartpeppar, honung, hackade persiljestjälkar och timjan. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i cirka 1- 1 1/2 tim tills köttet är mört och börjar falla isär, rör om då och då.
Garnera med nyfrästa champinjoner, syltlök samt nybakad persilja och timjan.
Servera med pressad potatis alt. potatismos
Gott till