
Bästa tiden på året när man hittar smakrika svenska tomater i affären 🍅 Släng ihop en enkel matig Brushetta - en traditionell antipasto från Italien som görs med rostat bröd, tomater, basilika, vitlök och olivolja. Jag adderar även mozzarella, snabb picklad rödlök, rödvinsvinäger, örtsalt och svartpeppar. Passar perfekt som enkel middag eller som plockmat eller mingelmat.
Ingredienser
- 4 skiva(or) surdegsbröd
- 1 klyfta(or) vitlök
- 200 g blandade tomater
- 10 st basilika blad
- 0,5 st rödlök
- 1 msk olivolja
- 2 tsk rödvinsvinäger (valfritt)
- örtsalt
- svartpeppar
Gör så här:
Skär brödet i skivor och rosta i brödrosten, i panna eller i ugnen.
Dela vitlöken, och smörj brödet med den snittade sidan. Se hur man gör på min Instagram >>
Visa detta inlägg på Instagram
Skär tomaterna i små kuber och lägg i en bunke.
Skiva rödlök och basilika, blanda ner i skålen med tomaterna.
Sprinkla över olivoljan och en skvätt rödvinsvinäger och rör runt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Låt stå tills bröden är färdiga.
Fördela bruschettablandningen på varje brödskiva tillsammans med mozzarella.
Servera på ett stort fat eller tallrikar.
Fördela bruschettablandningen på varje brödskiva tillsammans med mozzarella.
Servera på ett stort fat eller tallrikar.
Läs även