
Lättlagad och fräsch sallad med persika, brytbönor, burrata och snabb picklad lök.
Ingredienser
- 300 g brytbönor
- 2 st Burrata
- 2 st persikor (mogna)
- 1 st schalottenlök
- 4 msk olja
- 0,5 st citron
- 2 msk vit balcamico vinäger
- fling salt
- svart peppar
- 1 knippe mynta
Gör så här:
Noppa brytbönorna (nyp bort skaftet).
Skär upp upp persikorna i bitar och använd hälften till dressingen.
Dressing - Mixa persika, olja, vit balsamico, salt och peppar.
Hacka löken och snabb pickla den genom att pressa citron över och låt stå minst 15 min.
Koka upp lättsaltat vatten, lägg ner bönorna i någon minut. (unga brytbönor några minuter, äldre upp till 10 minuter).
Lägg upp bönorna direkt och lägg upp burrata, persikorna, mynta, picklade lök och persikodressingen.

Testa även;
Tips
Servera bönorna direkt eller kyl av dem i kallt vatten för att de inte ska efterkoka.