Foodfolder

Klassisk caesarsallad

Föregående Nästa
foodfolder-cesarsallad
foodfolder-grillad-kyckling
En riktig klassiker som gör sig ännu bättre nu till grillsäsongen med långsamt grillad kycklingbröst. Caesarsallad går lätt att variera med t ex lax eller räkor.

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröst
  • marinad
  • 1 paket rökt bacon
  • 1 st romansallad
  • 4 skiva(or) surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • svartpeppar
  • salt
  • Dressing:
  • 2 klyfta(or) färsk vitlök
  • 4 dl riven parmesan
  • 4 st sardell filéer
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 st äggula
  • 1 tsk färskpressad citron

Gör så här:

Kycklingen (marinera minst i 1 timme)


Marinera kycklingen i BBQ marinad och grilla sedan långsamt på låg värme till den är klar. Självklart går det bra att steka i grillpanna.


Salladen


Börja med att skölja och slunga salladen.


Skär brödet i tärningar och rosta dem i en stekpanna tillsammans med smör och vitlök som krutonger.


Knaperstek bacon i stekpanna och lägg sen sedan på hushållspapper.


Dressing


Använd en mixer så att dressingen blir slät.


Mixa vitlöksklyfta (efter egen smak), sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare.


Tillsätt vatten och sedan försiktigt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.


Smaka av med salt och svartpeppar.


 


Blanda dressingen med kycklingen och romansallad i bitar. Toppa hyvlad parmesanost, knaperstekt bacon och krutonger.

Tips

LYSSNA PÅ PODCASTEN I GLASET OM VITT VIN HÄR

Lyssna på podden via ItunesSpotify eller Acast.