Ingredienser
- 4 st kycklingbröst
- marinad
- 1 paket rökt bacon
- 1 st romansallad
- 4 skiva(or) surdegsbröd
- 1 msk smör
- svartpeppar
- salt
- Dressing:
- 2 klyfta(or) färsk vitlök
- 4 dl riven parmesan
- 4 st sardell filéer
- 1,5 dl olivolja
- 1 dl vatten
- 1 st äggula
- 1 tsk färskpressad citron
Gör så här:
Kycklingen (marinera minst i 1 timme)
Marinera kycklingen i BBQ marinad och grilla sedan långsamt på låg värme till den är klar. Självklart går det bra att steka i grillpanna.
Salladen
Börja med att skölja och slunga salladen.
Skär brödet i tärningar och rosta dem i en stekpanna tillsammans med smör och vitlök som krutonger.
Knaperstek bacon i stekpanna och lägg sen sedan på hushållspapper.
Dressing
Använd en mixer så att dressingen blir slät.
Mixa vitlöksklyfta (efter egen smak), sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare.
Tillsätt vatten och sedan försiktigt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda dressingen med kycklingen och romansallad i bitar. Toppa hyvlad parmesanost, knaperstekt bacon och krutonger.