Till kyliga kvällar finns det inget bättre en en mustig gryta ;) I denna chili con carne testade jag Zetas gryn - Ekologisk Farro, italienskt emmervete för att få den mer matig.
Ingredienser
- 1,5 dl Ekologisk Farro - Italienskt emmervete (Zeta)
- 3 dl grönsaksbuljong
- 0,5 dl rapsolja
- 2 st gul lök
- 3 klyfta(or) vitlök
- 500 g nötfärs
- 1 msk paprika pulver
- 2 msk kinesisk soja
- 2 st morot/ötter
- salt
- vitpeppar
- 2 burk(ar) krossade tomater
- 0,5 st färsk röd chili (beroende på styrka)
- 2 msk strösocker
- 1 st röd snacks paprika
- 1 burk(ar) vita stora bönor alt. kidney bönor
Gör så här:
Skala och hacka lök och vitlök. Bryn dem sedan i en gryta.
Lägg ner köttfärsen i grytan när löken är mjuk och bryn den.
Riv morot och skär paprika i bitar.
Tillsätt hälften av morot, chili, salt, peppar, paprikapulver och soja.
Koka vetet i buljong enligt anvisning. Häll över buljongen som blir kvar i grytan.
Häll sedan ner de krossade tomaterna och låt grytan koka under lock på svag värme i 15 minuter.
Tillsätt de resterande morötterna, paprikan och bönorna och låt koka i ytterligare 3 minuter.
Strö över lite färsk timjan eller koriander och servera och en klick smetana.
Läs mer om grynen här!
Testa även;
Tips
Byt ut nötfärsen mot cornfärs för att göra grytan vegetarisk.