
Ingredienser
- 600 g Lårkyckling filé alt. halloumi
- 2 st morötter
- 0,5 purjolök
- 25 g smör
- 1 msk rapsolja
- 50 g dill
- 2 st lagerblad
- 3 dl grädde
- 1 msk ättiksprit 24%
- 0,5 dl strösocker
- 8 st vitpepparkorn
- maizena för redning
- Tillbehör:
- 600 g potatis
- 2 st morötter
Gör så här:
Dela och skölj purjolök. Skär morot och purjolök i stora bitar.
Dela fileerna i grytbitar, värm en gryta med olja & smör och hetta dem snabbt och tillsätt morot, purjolök, peppar och lagerblad. Häll på vatten så att de täcker köttet och koka upp. Låt sjuda ca 30-40 min tills kycklingen är mör. Ta upp köttet och sila buljongen och spar buljongen den till såsen.
VEGO - Gör du grytan vegetarisk med halloumi så stek halloumi så att den får färg. Fräs sedan grönsakerna med en buljongtärning och häll på vatten, peppar och lagerblad. Låt sedan sjuda i ca 30 min och spar buljongen den till såsen.
Tillsätt den silade buljongen och grädde.
Plocka dillen, lägg ner kvistarna och hälften av dillen i såsen. Hacka resten av dillen och ställ åt sidan.
Mixa såsen slät, red med maizena och smaksätt med ättika, socker och ev salt och peppar. Lägg ner köttet/halloumin i såsen och koka upp.
Vänd ner resterande dill innan servering.
Servera med pressad potatis eller ugnsbakade rotfrukter.
Prova även