
En riktigt frisk och fruktig Blanc de Blancs cremant från Alsace. Här blandas toner som citrus, gröna äpplen, päron och kex. Passar perfekt till mingel eller lättare rätter av fisk och skaldjur gärna med asiatiska toner. Vi har tagit fram en perfekt Alla hjärtans rätt på jordärtskockor toppat med rom, smetana, picklad lök & shiitake.
Beskrivning:
Land: Frankrike, Alsace, Riquewihr/Colmar
Druvor: 50% Pinot Blance, 50% Auxerrois - dvs en Blanc de Blancs.
Passar till
Passar utmärkt till mingel eller till lättare rätter av fisk & skaldjur, gärna med asiatisk inslag men inte alltför hetta i. Testa gärna med våra Ugnsrostade jordärtskockor toppade med smetana, rom, picklad lök och svamp.
Tillverkning
Druvorna kommer från vingårdar i Riquewihr och Colmar där de handplockas. Den första jäsningen sker i ståltankar med kontrollerad temperatur. Vinifieringen följer den traditionella Champagne metoden, dvs en andra jäsning sker i flaskan. "Dégorgement" (avlägsning av jäst sediment i flaskan) sker efter 24 månader.
Tips
Lyssna på poddavsnittet om mousserande vin här!