
Ingredienser
- 200 g Fioretto
- tryffelolja (valfritt)
- 16 st Msc- märkt scampi
- olja till marinad & stekning
- 2 klyfta(or) vitlök
- 1 lime
- 8 st späda morötter
- 400 g sötpotatis
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 0,5 dl grädde (ko eller vegetabilisk)
- salt
- peppar
- Sås:
- 1 dl majonäs
- 0,5 st lime
- 0,5 dl riven västerbottensost
Gör så här:
Marinera scampi i olja, vitlök och salt och peppar i minst 30 min. Trä dem sedan på spett. Grilla dem hastigt precis innan servering.
Tvätta morötterna och låt en bit av blasen vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form och rostade på låg värme i ugnen. 100 grader i ca 45 min.
Sötpotatispuré
Skala sötpotatisen, dela den i mindre bitar, koka den mjuk i grönsaksbuljong. Häll av buljongen och spar lite av vattnet. Låt sötpotatisen svalna.
Tillsätt salt och peppar. Värm grädde i en kastrull. Rör ner den heta grädden i den pressade sötpotatisen, lite i taget. Vispa hastigt ihop till en luftig puré.
Sås
Riv resten från limen rör ner den i majonäsen och pressa ner lime saft efter smak. Blanda ner den rivna osten och låten stå och dra i kylen tills servering.
Fioretto
Skölj fioretton och dela en limen.
Stek först limen så att den får lite kulör på "fruktsidan".
Häll på olja och stek fioretton hastigt. Smaka av med salt & peppar och toppa med lite tryffelolja. (Det sistnämnda är valfritt)
Vid servering så lägg upp fioretto, morötter, sötpotatispuré på ett stort fat. Toppa med scampi-spetten och lime & Västerbottenostmajon.
Prova även