
Letat hur man gör det bästa focaccia-brödet - med en perfekt krispig utsida och mjukt luftig och lätt seg insida. Här är recept!
Ingredienser
- 120 ml extra virgin olivolja
- 1 klyfta(or) vitlök
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk timjan
- 1 krm grovmalen svartpeppar
- 235 ml fingervarmt vatten
- 1 paket torrjäst
- 1 msk honung
- 400 g vetemjöl (motsvarar ca 6-7 dl)
- 1 tsk salt
Gör så här:
Blanda olivoljan med pressad vitlök och örter.
Rör ihop jäst med varmt vatten och honung.
Tillsätt mjölet, saltet och en del av vitlöksörtoljan i jästblandningen och knåda degen.
Låt degen jäsa till dubbeli storlek (cirka 1 timme).
Baka ut degen på en bakplåtspappers klädd plåt, gör gropar med fingertopparna och toppa med den återstående vitlöksörtoljan.
Låt brödet jäsa i ytterligare 20 minuter, och grädda det sedan i ugen på 230 grader tills det är gyllenbrunt (cirka 30 min).