
Paul Svensson och hans passionerade köksteam briljerar när det kommer till nya smaksensationer med tvist och Aha upplevelse till de dessutom hållbart producerade maträtterna. Höstmenyn sätter självfallet växtriket i fokus!
Det värmer i hjärtat att se och höra att Fotografiskas köksteam ständigt arbetar efter att inget ska gå till spillo genom att utmana kockarnas kreativitet.
Menyn är alltid skiftande och styrd av vilka råvaror som är bäst just för säsongen. Fokus ligger på det gröna, ekologiska och närproducerade. Rätter tillåts ha grönsaken i centrum och de animaliska som ytterligare smaksättare. Höstens meny fokuserar mycket på havet och skogen.
Fotografiska blev i fredags utnämna till ”World Best Museum Restaurant” vid Leading Culture Destination Award.
– För oss innebär att bli utnämnda till världens bästa museirestaurang att vi får ännu ett bevis på att vår hållbara loso att sätta växtriket i fokus, och till det addera de absolut bästa råvarorna av fisk och kött, visar vägen framåt. Vår ambition är att vara med och rädda jorden genom till exempel no waste med cirkulära processer där alla restprodukter ses som ny råvara. Med detta pris kommer vi än mer fungera som inspiratör, så att er kan bidra till att det viktiga arbetet med att hushålla smart med jordens resurser, säger Paul Svensson.
Rätter från höstens meny
Brysselkål på stam med blåmusselemulesion, fläder vinägrett och solrosfrön
Mjölksyrad gurka, virvelsmjölspannkaka, falsk belugacaviar & smetana
Bakad svart trumpetsvamp, vinbär och selleripasta
Spetskål, lingon och rökt märg på menyn, detta var en vegansk variant.
Köket rekommenderar 4 rätter per person, varav en söt, varje rätt kostar 135 kr.
Paketet ”All In” finns där man får alla rätter för 725 kr per person (minst 2 pers).
Amarantväxter, avvisade hallon och sanshopeppar
Läs mer ock kontakta Fotografiska
Läs även;