
Lättlagat och god frölimpa som passar såväl till frukosten, mellanmålet som till ostbrickan. Här serverad med solrosfrö hummus.
Ingredienser
- 1 st rödbeta
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl rapsolja
- 2 msk honung alt. sirap
- 1,5 tsk salt
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 linfrö
- 0,5 pumpakärnor
- 0,5 solrosfrö
- 0,5 psylliumhusk
- 1 dl quinoapuffar
- 1 dl quinoqmjöl
- Topping:
- havssalt
- kummin
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C.
Riv rödbetan.
Blanda vatten, olja, flytande honung och salt, rör om.
Häll ned riven rödbeta och alla torrprodukter, rör ihop väl.
Häll upp smeten i formen och låt vila i ca 10 minuter.
Valfritt - Toppa smeten med havssalt och kummin.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Frölimpa med solrosfrö hummus till frukosten, se recept på hummus nedan.
Tips
Byt rödbetan mot valfri rotfrukt efter tycke och smak.