
"Lättbakat", gott och effektfullt glutenfritt knäcke färgsatt med rödbeta!
Ingredienser
- 1 dl sesamfrö
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 0,5 dl linfrö
- 1 dl majsmjöl
- 0,5 dl rapsolja
- 0,5 st riven rödbeta
- 2 dl kokande vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm fänkålsfrö
Gör så här:
Sätt ugnen på 120°C.
Kläd en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser och rör i finriven rödbeta, olja och vatten. Låt svälla ca 15 minuter.
Bred ut smeten tunt på plåten.
Grädda mitt i ugnen ca 1-1 1/2 timme. Låt knäckebrödet svalna på ett galler. Förvara brödet torrt i tex försluten påse eller plåtburk så att det behåller sin "crunch" och krispighet.
Prova även