
Glutenfri smulpaj med syrliga rabarber och färska jordgubbar, vaniljglass och lättlagad kolasås. Pajen innehåller kokosmjöl, mandelmjöl och nötter istället för vanligt mjöl.
Ingredienser
- Paj:
- 0,5 dl kokossocker
- 1 dl mandelmjöl
- 3 dl kokosmjöl alt majsmjöl
- 200 g smör
- 1 dl blandade nötter hackade
- Fyllning:
- 0,5 kg rabarber
- 2 msk flytande honung
- 1 msk potatismjöl
- 2 krm kardemumma
- Tillbehör:
- 0,5 l vaniljglass
- 0,5 l färska jordgubbar
- 2 dl kolasås
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C.
Smuldeg:
Blanda alla paj ingredienser och knåda dem till en smulig deg.
Fördela hälften av smuldegen i en pajform häll sedan över rabarber bitarna.
Fyllning:
Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm stora bitar.
Häll ned dem i pajformen.
Mortla kardemummakärnorna, strö över dem, potatismjölet och honungen. oToppa med de resterande av smuldegen.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Servera med kolasås, vaniljglass och jordgubbar.
Hitta receptet på lättlagad kolsås här;
Tips
Byt ut rabarbern mot säsongs frukt/bär