Ingredienser
- Botten:
- 15 st digestivekex
- 100 g smält smör
- Fyllning:
- 400 g färskost
- 1 burk(ar) kondenserad mjölk (En burk 397g)
- 0,5 strösocker
- 2 st ägg
- 500 g jordgubbar alt. blandade bär
- 0,5 dl agave sirap
- 2 st citroner
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Mixa kex och smältsmör i en matberedare.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8–10 minuter.
Rör färskosten mjuk tillsammans med den kondenserade mjölken.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Mixa jordgubbarna till en puré. Spar ett par stycken till garneringen.
Riv zezten av citronerna.
Rör ihop färskost och mjölkblandningen med de vispade äggen, jordgubbspurén och citron zesten. Smaka av och häll i agave sirap efter tycke och smak. Om bären är söta så behövs det ingen agave sirap.
Häll smeten i formen med digestivebotten och grädda ca 18-20 minuter.
Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den.
Låt den svalna och ställ den sedan i kylen.
Dela de kvarstående jordgubbarna och lägg dem på tårtan strax före servering.
Servera med